– Wat doe je als je ’s nachts om 4 uur wakker wordt? –


Opstaan natuurlijk! Normaal gesproken loop ik een paar km hard om wakker te worden. Maar ik bedacht dat het goed idee was om drie keer zo ver te rennen, en dan met een zware rugzak met een paar boeken en een laptop erin. Ik had er ook een dikke trui in gepropt zodat hij niet zou hotseklotsen op mijn rug, en alle banden zo strak getrokken dat ik er buikpijn van kreeg. “Aces” voor de spiegel en gaan met die banaan.

De AH medewerkers hadden zich voor de ingang verzameld toen ik mijn rondje af had om 5:45. Ze keken me wat raar aan toen ik – cool als een komkommer – langs rende met mijn dikke rugzak en alien-kleurige armlamp. Niet precies de reactie die ik verwacht had – ik neem aan dat ze zich daar hadden verzameld om mij aan te moedigen. Toen ik de hoek om rende, kwam ik tot mijn grote vreugde zelfs mijn vaste kassa-dame tegen – die zou me ongetwijfeld bewonderen.

Niets.

Zouden die mensen ons wel herkennen zoals wij hen herkennen? Toen ik later die ochtend een Chakra-Pilates-Yoga-Super-Power-Juice af kwam rekenen, zei ze niets over mijn meesterlijke prestatie van die morgen – dus ik denk het eigenlijk niet.

Het leek super cool, maar het wordt nog beter. Deze top-actie kostte me maar 7 euro bij de Action aan sportblessure artikelen. Nu denk je: daar kun je toch nog geen halve meter tape van kopen? Normaliter niet, nee. Maar bij de Action kun je alles kopen waarvan je niet eens wist dat je het nodig had. En alles kost maar 60 cent. Voor die 7 ekkies heb ik er dus ook nog een springtouw bij kunnen kopen. Nu kan ik – ter afwisseling van mijn mariniers escapades – ook spring-touwend rondrennen om 5 uur ’s ochtends. Of een combie daarvan. Hmmm.

5441edce222a686c078963a89c652f37

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *